هوآوی برای بقای خود چه می کند؟ هوآوی برای بقای واحد افتخاری خود را به فروش می رساند اما هم افزایی گوشیهای هوشمند را از دست می دهد. هواوی، غول مخابرات چین که زمانی به عنوان بزرگترین سازنده تلفن هوشمند در جهان شناخته میشد و به طور فزایندهای توسط واشنگتن تحت فشار قرار گرفته بود، […]
هوآوی برای بقای خود چه می کند؟
هوآوی برای بقای واحد افتخاری خود را به فروش می رساند اما هم افزایی گوشیهای هوشمند را از دست می دهد. هواوی، غول مخابرات چین که زمانی به عنوان بزرگترین سازنده تلفن هوشمند در جهان شناخته میشد و به طور فزایندهای توسط واشنگتن تحت فشار قرار گرفته بود، روز سهشنبه اعلام کرد که برند گوشی تلفن همراه خود را به یک کنسرسیوم تحت حمایت دولت به منظور بقای این واحد میفروشد.
هواوی تلاش کرده تا از محدودیت های فناوری های تراشه حیاتی توسط ایالات متحده، که این شرکت را تهدیدی برای امنیت ملی می داند، عبور کند. تحلیلگران هشدار میدهند که با قطع اتصال، آنر میتواند تجهیزات تلفن هوشمند را بدون محاصره واشنگتن دریافت کند، اما دسترسی به منابع هواوی را از دست خواهد داد و حتی ممکن است در دراز مدت با محدودیتهای جدید آمریکا مواجه شود.
هواوی در بیانیهای گفت: «این حرکت توسط زنجیره صنعتی آنر برای تضمین بقای خود انجام شدهاست تجارت مصرفکننده هواوی در این اواخر تحت فشار شدیدی بودهاست. این به دلیل عدم دسترسی دائمی به عناصر فنی مورد نیاز برای کسبوکار تلفن همراه ما بودهاست.»
براساس این بیانیه، فنآوری اطلاعات جدید شرکت قلب شنژن قرار است همه داراییهای آنر را خریداری کند تا به فروشندگان و تامین کنندگان کانال آنر کمک کند تا این زمان دشوار را سپری کنند. خریدار دارای بیش از سی نماینده و فروشنده برند آنر است.
گروه دولتی توسعه فنآوری شهر هوشمند شنژن این کنسرسیوم را تاسیس کرد. این لایحه شرکتهای انرژی، بهداشت و سرمایهگذاری مرتبط با دولت محلی را به عنوان اعضا در نظر میگیرد. در این فهرست، شرکتهای ورزشی چینی، خردهفروشان و از حوزه سرگرمی، گروه سان اینگ دات کام، یکی از بزرگترین شرکتهای خصوصی چین، نیز حضور دارند.
شرکت توسعه فنآوری شنژن سیتی در بیانیه خود گفت که این سرمایهگذاری بازار محور است که هدف آن نجات زنجیره صنعتی آنر، از جمله تامین کنندگان، فروشندگان و مصرف کنندگان است.
کیرانژت کائور، مدیر ارشد تحقیقات مستقر در سنگاپور در گروه آی.دی.سی آسیا، می گوید این فروش به آنر اجازه می دهد تا با دریافت تجهیزات شروع به کار کند. او خاطرنشان کرد در عوض هم افزایی که در پشت صحنه با هوآوی ایجاد کرده را از دست خواهد داد.
این دو شرکت تولیدی توسعه و تحقیقات و طراحی مشترک داشتند. کائور می گوید:«مطمئن نیستم که جدا شدن از هوآوی برای آنر کار ساده ای خواهد بود و نمی دانم که آنر چگونه میخواهد در بازار از هواوی متمایز ظاهر شود.»
کائور افزود: «اگر دولت بخواهد آنر از سوی ایالات متحده تصویب شود، نفوذ دولت کنسرسیوم می تواند مشکلاتی ایجاد کند.»
الکساندر سیراکوف، تحلیلگر مستقل فنآوری مالی چین میگوید: «این واقعیت که هیچ سرمایهگذار استراتژیک پشت این معامله وجود ندارد، بلکه کنسرسیومی از مهره هایی است که بسیاری از آنها به دولت مربوط هستند، برخی از منطقهای این توافق را روشن میسازند.»
هفته گذشته وقتی اخبار فروش احتمالی آنر منتشر شد، هووآوی امیدوار است که این فروش باعث تزریق پول نقد شده و آنها را در برابر تحریم های بیشتر ایالات متحده محافظت کند. رن ژانگفی بنیانگذار و مدیرعامل میلیاردر هواوی، سال گذشته گفته بود که تحریم های ایالات متحده باعث می شود میلیاردها دلار درآمد شرکت کاهش یابد.
سال گذشته، وزارت بازرگانی ایالات متحده هوآوی را به لیست اصلی شرکت هایی که از تجارت با سازمان در ایالات متحده منع شده اند، اضافه کرد. دستوری که از دو ماه قبل اجرایی شد، سی وهشت شرکت وابسته هواوی را در لیست قرارداد و معاملات و تراکنش های نرم افزاری یا فناوری ایالات متحده آمریکا که به توسعه سخت افزارهای چینی کمک می کنند را محدود کرد.
انتظار نمیرود که جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا، اقدام علیه هواوی را لغو کند. تحلیلگران هفته گذشته گفتند که او در آغاز دوره ریاستجمهوری خود در سال آینده که بر روی مسائل داخلی متمرکز است، اما ممکن است که تحریمها را افزایش ندهد. بیانیه هواوی به قیمت فروش یا تحریمهای آمریکا اشارهای نکرد.
آنر در سال ۲۰۱۳ به عنوان یک برند ارزان قیمت برای رقابت با رقبای چینی راه اندازی شد و در سراسر بازارهای در حال توسعه آسیا با قیمت متوسط ۱۵۶ دلار به فروش رسید. آنر با فروش آنلاین تلفن های خود هزینه ها را پایین نگه داشته و در هزینه های خود صرفه جویی کرده است. هواوی سالانه بیش از هفتاد میلیون گوشی آنر تولید می کند. در بیانیه هواوی آمده است: «امیدواریم که این شرکت جدید با سهامداران، شرکا و کارمندان خود برای آنر راهگشای مسیر جدیدی باشد.»
هواوی در سه ماهه سوم در رتبه دوم جهان و رتبه اول چین قرار گرفت. در سه ماهه دوم برای اولین بار به رتبه اول رسیده بود.
- نویسنده : دکتر سید محمد مهاجر
- منبع خبر : نشریه فوربز
Wednesday, 21 April , 2021